یکی از راهکارهایی که دولت برای رفع موانع مالی ازدواج برای زوجینی که به تازگی اقدام ازدواج کنند در نظر گرفته است وام ازدواج است که با در سال های گذشته مبلغ آن رشد چشمگیری داشته که باعث شده است بسیاری از جوانان و افراد اقدام به ازدواج کنند، برای اینکه بتوان از تسهیلات وام ازدواج بهره برد میبایست ابتدا در سامانه وام ازدواج ثبت نام کرد سپس بعد از تعیین شعبه شدن متقاضی فرد به بانک مراجعه کرده و ضامن یا ضامنین درخواستی بانک به همراه مدارکی که برای دریافت وام نیاز است را به بانک ارائه کند، حال با توجه به بودجه ای که هر بانک برای وام ازدواج در نظر گرفته است ممکن است بعضی از بانک ها در سامانه ثبت نام وام ازدواج فعال نباشد و نیاز باشد به صورت روزانه به این سامانه سرزده تا بانک موردنظر خود را انتخاب و جهت ثبت نام اقدام کنید.
تسهیلات وام ازدواجی که در سال ۱۴۰۱ برای هر زوج در نظر گرفته شده است مبلغ ۱۸۰ میلیون تومان است که برای افرادی که در سنین زیر ۲۵ سال اقدام به ازدواج میکنند به عنوان مشوق ۳۰ میلیون تومان اضافه تر پرداخت میشود.
در ضمن سوالاتی در مورد وام ازدواج وجود دارد که میتوان تعدادی از آن را اینگونه پاسخ داد:
- چرا در هنگام ثبتنام بانکی برای ثبت نام وجود ندارد؟ به این دلیل است که هیچکدام از بانکهایی که در استان شما وام ازدواج به متقاضیان میدهند بودجه لازم را نداشته یا دارای صف طولانی برای دریافت وام ازدواج هستند، برای دریافت وام در بانک و شعبه پیشنهادی میتوانید در قسمت ثبت نام وام ازدواج همین سامانه اطلاعات خود را وارد کرده و این اطمینان را داشته باشید که به محض باز شدن بانک موردنظرتان ثبت نام توسط ما انجام خواهد شد.
- آیا اگر من و همسرم در یک بانک و شعبه بخواهیم وام بگیریم اطلاعات یکی از افراد کافی است؟ خیر در قسمت ثبت نام وام ازدواج سامانه میبایست اطلاعات هر فرد را جداگانه وارد و ثبت کنید.
- آیا افرادی که چک برگشتی یا وام معوقه ای داشته باشند میتوانند وام ازدواج دریافت کنند؟ به دلیل استعلام هایی که بانک در این مورد میگیرد وام ازدواج پس از پاک شدن سوء اثر قابل دریافت است.
- آیا اگر خودم کارمند دولتی یا بانکی باشم برای وام ازدواج ضامن خودم شوم؟ خیر، هیچ فردی نمیتواند ضامن خودش باشد.
- آیا اگر محل عقد در شهر دیگری باشد و برای مثال در شهر تهران اقدام به ثبت وام ازدواج کنیم مشکلی بوجود خواهد آمد؟ خیر در این مورد محدودیتی وجود ندارد.
- آیا اگر شوهرم/همسرم تبعه کشورهایی مثل (عراق، افغانستان، ترکیه و..) باشد باز هم میتوانم وام ازدواج دریافت کنم؟ برای افرادی که خود تبعه ایران هستند ممانعتی برای دریافت وام ازدواج وجود ندارد.
- آیا ضامنم حتماً باید در بانکی که انتخاب کرده ام دارای حساب بانکی باشد؟ خیر در بسیاری از بانکها این قانون وجود ندارد اما در تعداد اندکی ممکن است حقوق بگیر بودن ضامن در همان بانک الزام باشد.
- تعیین شعبه شده اما میخواهم از بانک دیگری وامم را دریافت کنم چگونه میتوانم ثبت نامم را پاک کنم؟ به شعبه ای بانکی که در آن تعیین شعبه شده اید مراجعه کرده و از آنها درخواست کنید تا نوبت شما را حذف کنند.
- معمولاً بعد از چه مدت زمانی بعد از ثبت نام از طرف بانک تعیین شعبه خواهم شد؟ زمان دقیقی برای این مورد وجود ندارد و بستگی به بودجه، صف بانک و عوامل دیگر دارد.
- از چه طریقی میتوانم متوجه شوم که همسرم، قبلاً وام ازدواج خود را دریافت کرده است؟ کافیست به قسمت ثبت نام مراجعه کرده و اطلاعات او را به عنوان متقاضی ثبت نمایید اگر قبلاً وام ازدواجی دریافت شده باشد سایت شما را با پیغام خطا روبرو خواهد کرد.
- از کجا میتوانم بفهمم که آیا وام ازدواج در بانکی که میخواهم باز شده است یا نه؟ شما میبایست خودتان روزانه به سایت وام ازدواج مراجعه کرده و این مورد را بررسی کنید یا در بخش ثبت نام سامانه وام ازدواج مراجعه کرده و اطلاعات خود را ثبت این مورد توسط تیم ما انجام شود.
- آیا برای دفعه دوم میتوانم وام ازدواج بگیرم؟ خیر، وام ازدواج تنها یکبار پرداخت میشود و اگر قبلاً وام ازدواج گرفته باشید برای ازدواج دوم و سوم قابل دریافت نیست.
- برای وام ازدواج دو کد رهگیری به خطم ارسال شده است باید چکار کنم؟ به سایت وام مراجعه کرده و در قسمت پیگیری وام ازدواج شماره ملی و کد پیگیری خود را وارد کنید هرکدام اطلاعات شما را نمایش داد همان کد رهگیری صحیح است.
- آیا در تشکیل پرونده در بانک باید خود شخص حضور داشته باشد؟ بله، حضور شخص یا وکیل وی الزامی است.
- آیا وام ازدواج برای افرادی که صیغه میکنند نیز قابل دریافت است؟ خیر تنها ازدواج رسمی و دائمی
- تا چند وقت از زمان عقد بگذرد میتوانم وام ازدواجم را بگیرم؟ تا دو سال از تاریخ عقد
- آیا خود متقاضی وام هم توسط بانک استعلام و بررسی میشود؟ بله
- آیا من و همسرم میتوانیم در دو بانک متفاوت وام خود را دریافت کنیم؟ بله